Cava Complicado de Miss Li

Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker.
”Min cava är precis som jag - livlig, sprudlande och en smula komplicerad” - Livet på turné är fullkomligt underbart. Att få resa långt, upptäcka städer, se nya länder och träffa härliga människor är det bästa jag vet. Men dagarna är långa och intensiva. Så när soundcheck är gjord och sminket är på, så går jag undan och sätter mig för mig själv en stund. Jag häller upp ett glas cava och känner lugnet innan det är dags att möta publiken och ge allt.
Jag älskar kontrasterna mellan totalt lugn och fullkomligt ös. Min cava är precis som jag - livlig, sprudlande och en smula komplicerad, säger Miss Li. Där har jag turnerat med min musik, och vi brukar njuta av mat och dryck, antingen uppe i en mysig bergsby, eller så slår vi oss ner på ett torg i staden och betraktar livet och människor som passerar i timmar. När jag fick möjlighet att lansera mitt alldeles egna vin var det en självklarhet att det var en cava jag ville släppa. Cava Complicado de Miss Li passar utmärkt både som fördrink, till snittar och ett stort urval av mat. 
Etiketten som andas Art Nouveau är utformad av Sonny Gustafsson, som dessutom skriver all musik tillsammans med Linda. Och tittar man riktigt noga hittar man även Lindas hund Kenta, på flaskhalsen.
FYND!
Cava Complicado de Miss Li Spanien 87 poäng (++) Torr, frisk cava med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, våt sten, flinta och mineraler. En snygg cava i klassisk stil. 
Per Bill, Dina Viner Professional Edition 2023 utgåva 461 

Smak

Cavan har en blomstrande syra och livligt fyllig mousse. Tydliga toner av kex och brioche kompletteras av söta äpplen och citrusfrukt. En generös textur mynnar ut i ett stramt och läskande avslut.

Veganskt

Eftersom jag är vegan och äter växtbaserad mat var det också viktigt att vinet skulle vara veganskt, säger Miss Li.

Druvor & metod

Druvorna i Cava Complicado de Miss Li är odlad i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.

Cava Complicado de Miss Li

Finns i ordinarie sortiment i ca 211 butiker, om inte kan du enkelt beställa vinet till din lokala butik.
Art.nr 56029 | Pris 109 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 11,5%