Efter cava-succén - Miss Li utökar sin vinserie och lanserar ett ekologiskt vitt vin 

Miss Li har under de senaste åren tagit en välförtjänt plats som en av Sveriges mest folkkära artister med flertalet låtar ständigt på topp- och radiolistorna och utsålda turnéer runt om i Norden. Hon har blivit framröstad till Årets Kvinnliga Artist två år i rad på Rockbjörnen, tagit emot Grammis och P3-guld för Årets Låt och fått hederstiteln ”Årets Hållbara Artist”. Förra våren lanserade hon sin Cava Complicado de Miss Li som mottogs på ett enastående sätt. Nu utökas vinkollektionen med det vita ekologiska och veganska vinet Herz aus Porzellan von Miss Li. Ett friskt, torrt och fruktigt vin från producenten och familjeföretaget Pflüger Estate mitt i den berömda vinregionen Pfalz i Tyskland. 

– Mitt vin är som min musik, en livfull blandning av intensitet och eftertänksamhet. Fruktigt och torrt med lång eftersmak i fin balans. Och självklart är mitt vita vin både ekologiskt och veganskt, säger Miss Li. 


"Bland de bästa kändisvita vinerna på bolaget"
Aftonbladet 8 september 2023

Herz aus Porzellan von Miss Li är en blandning av druvorna riesling, sauvignon blanc och chardonnay. Det har en inbjudande doft av sötmogen frukt med galiamelon, kiwi och grapefrukt samt hint av vit blommighet. Det är ett vin med mycket smak. Frisk och torr med zestiga citrustoner och tropiska inslag inramat av en pärlande mineralitet. 

– Jag är fortfarande överväldigad över hur fint Cava Complicado blev mottaget. Det känns som en spännande resa att nu få fortsätta med ett vitt vin. Jag är nog ännu mer kräsen med vita viner än med cava, så jag var förberedd på att det skulle kunna ta tid att få fram ett vin som jag gillar. Men Alex och vingården i Tyskland var så otroligt dedikerade och jag är överväldigad över hur vi kom i mål med Herz aus Porzellan. Ett vitt vin helt i min smak, med mycket smak, säger Miss Li.

Namnet på vinet är taget från Miss Li:s låt Porslin som handlar om att hon har ett hjärta av porslin som man måste vara rädd om. 
– Det är en låt som betyder mycket för mig.  När vi hade testat ut det här vinet och jag skulle dricka det hemma för första gången, så spelades min låt Porslin av en slump på radion. Där och då bestämde jag mig för att vinet skulle heta ”Hjärta av porslin”. Men eftersom vinet är producerat i Tyskland blev det
Herz aus Porzellan och jag tycker det klingar lika fint som vinet.

Herz aus Porzellan passar i alla sammanhang, med eller utan mat till.
– Jag kommer förmodligen skriva låtar, sy scenkläder och måla tavlor med ett glas Herz aus Porzellan i min hand framöver. Jag hoppas också att vinet dricks när vänner samlas eller när något stort eller litet firas. Precis så kommer jag att njuta av det, säger Miss Li.

Herz Aus Porzellan von Miss Li 

Vinet är en nyhet och kan endast beställas till din lokala systembolagsbutik.
Art.nr 51008 | Pris 119 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 12%